Friday, 30 December 2011

Gott Nytt År! Happy New Year!


Tack alla bloggvänner för det gångna året. Jag är så glad för alla era besök och fina kommentarer här hos mig. Och det är så roligt att besöka er och lära mig nya saker och få en massa fantastisk inspiration.

Önskar er alla ett Gott Nytt År! 
Det ska bli spännande att se vart vägarna bär under 2012 :-)

Wish you all a Happy New Year!
Lets see were the roads takes us during 2012  :-)

Friday, 23 December 2011

God Jul!

Har bundit några till kransar (enligt plan... ;-) 
(Lätt det är att fota nu då när det är skymning om det inte är kolmörkt!)

Näst intill obefintliga kransbindarkunskaper kombinerat med dåligt tålamod, men ändå tycker jag det är superkul :-) (Skulle verkligen både vilja och behöva gå en kransbindarkurs/blomsterarrangeringskurs, men gissa hur stort utbudet är av det här i Ume-trakten...)

Hursomhelst, så här blev det. Först en i blåbärsris, som blev ganska fin - på håll. Den fick pryda lekstugan. Och så en mer klassisk gran-krans, fast den såg lite trist ut först, så lite bling fick den :-) Sen tog jag God-Jul-bokstäverna jag knåpat ihop av naj-tråd och satte på min vita krans.

En synnerligen God Jul tillönskar jag er alla! :-)

***
I have made some new wreaths (I enjoy it a lot, only wish I could attend a course in how it is supposed to be done ;-)

I wish you all a Merry Christmas! :-)

Tuesday, 13 December 2011

Drömmar med vingesus, under oss sia

Inga under och mirakler här, men jag har lagt till Projekt nummer 3 i Planer/Ritningar/Skisser-fliken ovan. En uppsnyggad och mer välkomnande infart. Med en "hemlig" agenda - fartsänkning. Fick idén i höstas då jag kom körande och försökte föreställa mig hur en utomstående uppfattar vägen förbi oss. Det man såg då var grannens vackra höstfärgade häck och sen fäster man blicken långt bortanför vårt hus. Hoppas att det ska bli ändring på det nu :-)

Vad tror ni, kommer det att funka?

Önskar er en underbar Lucia-dag! :-)

I have added project no 3 in the tab Planer/Ritningar/Skisser. Will it work? In Sweden we celebrate Lucia today, so: 
I wish you a wonderful Lucia day!

Friday, 9 December 2011

Flingor som det virvlar om...


Ja nu kom det både snö och storm (syns inte lika tydligt på bilden som det kändes...)
Och kramsnö dessutom! Underbart :-)

Ha en riktigt härlig helg!

Wednesday, 7 December 2011

Kransverkstad med filosoferande...

Hittade två(!) kransstommar som jag glömt att jag hade. Lät maken spraya den ena vit. Och sen var det bara att sätta igång :-) Jösses, så mycket enklare det blir när man har en färdig stomme att arbeta med! Och så himla kul det är att binda kransar :-)

Till den första kransen jag gjorde använde jag höstlöv, som hade en vackert höstig färg när jag band kransen. När de sen torkade smälte de in lite väl mycket med färgen på dörren...

Till den andra, som blev mer av en adventskrans, tog jag mossa och silvrigt band (Note to self: använd mindre jordig mossa nästa gång ;-) 

 Till den vita kransen gick jag på en lite mer crazy-look med torkade apelsinskivor, blåbärsris och några figurer i färgad najtråd. Använde tunn silvrig tråd för att fästa alltsammans eftersom det glittrar så fint så då gör det inget att själva fästanordningen syns. Katterna förstod nog inte riktigt det roliga med att binda kransar, men hänger nyfiket med i alla fall :-)Tycker den blev lite lucia-aktig med "pepparkaksfigurer" och allt, så jag kallar den här för lucia-krans :-)  För jag har jag tänkt att binda en mer klassiskt julig krans med granris och rött band. Och så kan jag inte låta bli att fundera på hur en krans helt i blåbärsris skulle bli...

So much to do, so little time... !
(försökte faktiskt hitta ursprunget till detta citat, men det enda jag hittade var hänvisningar till Willy Wonka ( Willy Wonka and the Chocolate factory) som har vänt på uttrycket; So much time, so little to do... Och då tänkte jag att egentligen är jag väldigt lyckligt lottad som har för mycket att göra :-) det måste vara mycket värre att ha det tvärtom.)

*****************

It is so much fun, making wreaths (never heard that word before, hope "google" is correct ;-) I have done a few ones recently, with different materials. And I just want to do more :-) But I cannot always find the time for it... So much to do, so little time... ! (tried to find the origin of this expression, but all I could find was that Willy Wonka in (Willy Wonka and the Chocolate factory) said: "So much time, so little to do..."  which made me think that I am actually quite fortunate - the opposite must be so much worse.)

Thursday, 1 December 2011

Jippi! Jag vann!! :-)

Eva Robild med bloggen http://medfingrarnaijorden.blogspot.com/ lottade ut "540 sidor trädgårdskunskap" i form av boken Den stora trädgårdsboken. Och jag hade turen att vinna!! Yes :-) Ska bli såå roligt att läsa!


Yippie!! I just found out I won the above book in the lottery at Eva Robilds blogg:  http://medfingrarnaijorden.blogspot.com/. The title translates to: "The big garden book". Yes!! :-)

Tjohooo... :-)