Saturday, 10 July 2010

Semester!!

Oj, oj jag är tydligen en dålig sommar-bloggare... Men jag skyller det mesta på gräsallergin - rejält snorigt/nysigt och kliande ögon och lite trött alternativt som nu med medicin: bara lite snorigt och kliigt, men däremot overkligt trött... Ingen höjdare när man egenltligen bara vill vara ute och greja i trädgården! Men som tur är sköter det mesta sig själv nu, bara att njuta :-)

Ogräset fröjdas också, men jag börjar bli allt mer tolerant mot ogräs som ändå växer villigt på de mest underliga ställen och som i de flesta fall faktiskt är riktigt fina. Mycket får stå kvar med gott samvete :-) Som här till exempel, Rödblära, men de är vackert rosa och inget av det jag planterat där har ändå tagit sig...Däremot i trädgårdslandet gäller det ju att hålla ogräset borta, så de inte tar för mycket kraft från grödorna.

Trots allergi så började semestern ändå riktigt bra, med skördandet av den första, men långt ifrån sista gurkan. Plockade den rentav innan jag bar ut dem i växthuset. Superhärligt att äta frukostmackan med egen gurka i morgonsolen på altanen :-)Och för övrigt så blommar det såklart lite här och var, här har vi Allium på väg att slå ut, har hittills fått stå kvar i år ( förra året plockade barnen "alla" fyra)

Det här vete rackarn vad det är och om jag har sått några såna frön(!), bladen liknar akleja, men ingen av mina andra aklejor är ens lite lik denna (och det dök bara upp en enda sånhär):

Blågula rabatten (som drar lite mot rosa, pga/tack vare endel ogräs... ;-)

Mera dagliljor, med sällskap av hundkex, de brukar jag faktiskt hålla undan, men de är ack så många...

Även bladverket är ju viktigt att tänka på när man väljer växter, själv är jag väldigt förtjust i lupinens blad, speciellt med regndroppar :-)

Daggkåpan gör sig förstås också bra med dagg/regn-droppar

Och - triumf!! Min första Iris-blomma!! Tillslut efter flera år och på det magraste stället i trädgården i en kruka (gammalt keramik-avloppsrör) där blommar den :-)

Såhär ser det förresten ut numera i den senaste keramik-rörs-rabatten (låter bättre än avloppsrör :-) Det börjar ta sig.

1 comment:

Sommarträdgården said...

Fint tycker jag,ha en skön semester.