Wednesday, 4 April 2012

Grill och spill - Det blir sällan riktigt som man tänkt sig...

Just idag syftar jag på att det ser så gemytligt och trivsamt ut på bilder i tidningar när man är ute på vårvintern och grillar med barnen. I verkligheten sitter de stilla och ser så där supersöta ut i ca 30 sekunder. Sen är drickan utspilld, det är snö överallt där man tänkte sitta och korvarna blir brända på utsidan och kalla i mitten... Fast barnen är ju nöjda för det :-)

Eller som igår när vi skulle göra lite påskfint med fjädrar - såklart kom katterna glatt springande och fångade det ena "bytet" efter det andra. Kul...  Men istället gjorde vi en fluffig och färgglad påskdörrkrans (så nu får de jobba lite om de ska fånga några fjädrar ;.-) )  (Och om nån undrar så är det fjädrar som vi haft sedan innan jag kände till debatten om fjädrar-plockade-från-levande-höns!)Glad påsk på er!

*****

Happy easter!

15 comments:

Linda V said...

IGENKÄNNING! Har både små barn och katter! Jag kommer att spara pipmuggarna tills de går sönder, för de är bra vid utflykter!

Camilla/Rufft och Sött said...

Hej hej Annika!
Jag vet inte om du vet det men jag har varit i Flurkis i 10 dagar. Hade tänkt kika förbi hos dig men jag jobbade det jag kunde och sedan var jag helt slut! Hoppas på ett sommarbesök så du får visa runt i trädgården! Hur går det med företaget?
Ha det bra och hoppas ni får en fin påsk! Kram Camilla

Camilla/Rufft och Sött said...

Hej hej Annika!
Jag vet inte om du vet det men jag har varit i Flurkis i 10 dagar. Hade tänkt kika förbi hos dig men jag jobbade det jag kunde och sedan var jag helt slut! Hoppas på ett sommarbesök så du får visa runt i trädgården! Hur går det med företaget?
Ha det bra och hoppas ni får en fin påsk! Kram Camilla

Anonymous said...

Ack ja, vad jag känner igen mig! Katter, ungar och en mamma med de bästa intentioner. Och så blir det i allmänhet något helt annat än man tänkt sig!

Idag frågade min femåriga dotter vad vi skulle ha för påskmat. Jag berättade om ägg och sill och traditioner osv, och hennes respons var "Va??? Blir det ingen korv?". Haha!

Ha en fin påsk! Kram Hanna

Cika said...

Man får inte va för principfast när man har barn o katter ; )
Glad påsk!
/Cika

Susie på Stjärnarve said...

Du har så rätt när det gäller alla tjusiga reportage och artiklar, vad gäller barn, katter och vinter! Men jag undrar alltid över en del annat också. T.ex. om sängar med tjocka dynor på och massor med härliga kuddar mitt ute i trädgården. Det ser ju otroligt skönt och mysigt ut men...regnar det aldrig i dom där trädgårdarna!? För det andra; Var förvarar man alla dynor och kuddar. Ska man släpa dom ut och in varje dag så tröttnar man ju ganska snabbt. För det tredje; Vem 17 har tid och/eller lust att ligga på rygg och glo i trädgården!? Ja, inte jag i alla fall! Och om till mig närstående skulle ligga där hela dagarna medan jag donade och fixade och "slet hårt" så skulle jag nog bli lite sur!! *fniss*

Jennike said...

Haha! Samma här med katter och fjädrar...men vi har ju som tur bara innekatter, så vi får sätta fjädrarna ute! :) Där torde dom ju få vara kvar, om inte era kommer och snor dom! ;)
En annan grej som våra katter tycker om är snittblommor, köper man hem nån fin bukett att ha på bordet så äter de upp dom! :( Känns lite surt.
Önskar hela er Underbara Familj en Glad Påsk! Kramar Jennike

Lövkojan said...

Haha, känner verkligen igen, mina sprang gärna runt och åt samtidigt :) gällde samma sak när man skull baka och laga mat ihop eller för den delen ibland vid pyssel, grejer och rester överallt, snudd på renovering efteråt :), hihi, nädå men nästan :)

Ha en finfin påsk, kram Marie-Louise

Högagärde said...

Tänk vad trädgården kan roa både människor och djur, stora som små även om det inte alltid blir som man tänkt sig. Glad påsk från mig.

Lantis tantiz said...

Glad påsk!!!

Hans i Brännberg said...

Vårvintern är en härlig tid men nu längtar jag efter den riktiga våren med små näpna blommor.
Glad Påsk!

Spirande grönt - said...

Oftast blir det inte som man tänkt, men bra ändå:)

Tjusig påskkrans!

Hoppas att du får en finfin avslutning på påskhelgen,
Rebecca

Landbohaven said...

Jeg kom bare lige forbi.
Gode billeder.
Tak for kigget.
Ha´ en god dag.

Maria said...

Läser med ett leende....härlig beskrivning.

Min plats i solen said...

Oj, vad jag känner igen det där med katter och fjädrar! :) Här har vi fått slopa att ha fjädrar utomhus helt och hållet för de blir som tokiga. ;)

Hoppas att allt är bra med er uppe i norr?

Kram Lotta