Sunday, 25 July 2010

Spännande att bo i Norrland

Det blommar och grönskar överallt nu, men fort går det så det är bäst att hinna med att titta och njuta och fota :-)

Kryddhyllan.
Får står kvar inomhus hela sommaren. I går natt var det +3 grader ute, så det är lite spännande att odla i Norrland ;-) Idag har vi regn och +10 grader... Men annars har det hittills varit en kanonsommar så man ska inte klaga.

Sommarbukett. Både hundkex och kirskål gör sig bra som utfyllnad i buketter!

Här var riktigt fint med en klematis som klättrar på armerings-"väggen". Ända tills det kom några gröna maskaroch började äta upp bladen... Snabbt gick det också. Försökte spola bort dem med vattenslangen, men var lite sent ute.

Odlar lök för första gången. De blir ju jättesnygga! Nu måste jag bara ta reda på när/hur man skördar (tur man har google :-)

Trädgårdslandet och växthuset 2010.

Och det här är lite spännande. Med lite tur så är detta den Boskoop Glory-vinranka jag planterade förra året. Och som jag var helt säker på att den dött i vinter eftersom det inte var något tecken på liv. Av ren lathet ;-) har jag inte grävt bort den. Och nu dyker dessa blad upp... Lär inte bli några fantastiska druvklasar i år heller, men jag är glad om den har överlevt :-)

Inne i växthuset skördar jag gurkor nästan varje dag! Det är verkligen lika fantastiskt roligt varje gång! :-) Tomaterna är på gång, men är ännu helt gröna. Likaså physalisen. Hoppas den klarar sig från ohyra i år - hittills har jag aldrig fått skörda nån physalis.

Min hörna i växthuset.

Lite vintage-romatik över denhär bilden, tycker jag :-)

2 comments:

Hanneles paradis på Hisingen said...

Härligt, fint du har det.

Sommarträdgården said...

Blir också något trött på ohyran,de gröna larverna
vet jag inte hur man får bukt med,de äter ju på rekordtid upp massor,har ju inte lust att lägga ner odlandet för ohyrans framfart,att googla är ju som att ha ett enormt kusnkapsbibliotek att hämta ur,olika medikamente att få ohyran att flytta nån annanstans.
Ha det bra.