Wednesday, 19 October 2011

Orutinerat!

Jaha, så har man gått kurs och lärt sig planera och tänka till innan köp av växter och så blir det såhär... Det var stor utförsäljning på Plantagen och de här var ju så fina... ! Alunrot Heuchera och Näva Geranium (och tyvärr stod det bara precis det, inte vilken sort eller nåt och inte iddes jag fråga eftersom min lilla 2-månaders-flicka var hyfsat missnöjd...). Det fanns dessutom bara kvar nån enstaka planta av varje sort, så min förhoppning är att de ska sprida sig snabbt eller gå lätt att dela nästa höst.

  Visserligen var jag ute efter Näva (fast Flocknäva) och även något mörkbladigt (fast Höstsilverax var vad jag hade tänkt mig) till min nya rabatt, som än så länge är en jordhög. Men faktiskt så tror jag att detta kan bli riktigt snyggt ändå... :-) Hoppas nu bara de överlever. Petade ner dem i trädgårdslandet med lövtäcke över sig i väntan på ny placering. Och nu har vi haft frost... 

4 comments:

Cika said...

Hoppas dina nya växter klarar sig! Det blir nog fint till våren!
Jag hejdade mig och väntar med fler inköp till våren..för här håller det också på bli kallt!
/Cika

Camilla/Rufft och Sött said...

Haha, det där känner man ju igen..
Då vi dessutom gjorde i ordning vår lilla plätt här nästan på en gång handlade vi bara på växtmarknader, av privatpersoner och på rea! I annat fall hade vi blivit ruinerade, plantor är ju skitdyrt!!
Vad fina lyktorna blev, och så många ni pysslade ihop!! Måste vara väldigt vackert med så många tända i mörkret!
Än har vi inte haft någon frost, vill INTE ha det heller!! Norra Skåne och inlandet har haft det, men här vid kusten är det ju varmare.

Ha e fin dag!
Kram

Acchleja-Carro said...

Haha, jag hoppas att du inte lade ner alltför stora pengar på den där kursen, för det verkar som att den var bortkastad på dig! ;-)
Skämt åsido, visst är det härligt att fynda, och inte kan man väl planera ett riktigt fynd? =)
Ha det fint! /Caroline

Bibbi said...

Hello!
Du får ju gärna komma och hämta lite blomskott här till våren. Jag bara MÅSTE dela de flesta och har lite för svårt att bara slänga... Har tex alunrot, om den nu överlever;-P Skulle ju vara typiskt om just den nu dog i vinter...

Fina lyktor ni gjort. Blir mysigt att tända på kvällen.
Hoppas ni har det gott!
Kramen Bibbi