Sunday, 11 September 2011

Krukodlat

En liten resumé över några av blomstren i kruka denna sommar... Gula penséer i blomlådan och i zinkhinkar petunior i blandade färger. Petuniorna är från frö faktiskt, det funkade bättre än jag hade väntat mig :-)
Amplarna - tja, bättre än förra året, men inte riktigt som jag tänkt mig ;-) Får nog jobba på det där med ampelplantering...
Undrade länge vad det egentligen var jag hade satt ner för frön som resulterade i de ljuslila till vänster... Tillslut insåg jag att det var sommarlövkoja, som jag fått med som bonus då jag beställde, men helt glömt bort  :-) Men fina var de, med lite ljusgrönt i mitten. Har plockat lite frön från dem så det blir ny sådd nästa år!


Denhär fina pelargonen köpte jag, trivdes toppenbra på altanen. Hoppas jag lyckas övervintra den.

Slängde ned lite solrosfrön från müsliblandningen, som blev till bl.a. dessa lite spretiga solrosor, men de såg lite olika ut allihopa faktiskt.

Hade ingen krasse förra året och saknade den. Nu har jag samlat massor med frön så nästa år kan jag  ha krasse lite överallt :-)
Inte klart än, men jag har bytt ut fjolårets växter till mer torktåliga - nån stenbräcka, gräs och åkerbär. Nu ska jag bara räkna ut vad som ska vara runtomkring krukorna...

På jobbet sålde de ut några av de stora krukväxterna vi haft inne, till vrakpris. Jag lyckades få tag på tre - detta var den största. I den stod en stackars liten palm som jag satte om i mer passande kruka och istället fyllde jag denna kruka med allehanda frön jag hade kvar. Petunia, koriander, krasse mm. Tyvärr är den knappast frosttålig så det blir ett spännande projekt att få in den innan vintern...Posted by Picasa

2 comments:

Cika said...

Vackra kompositioner! Hos mig börjar sommarblommorna ha gjort sitt för den här säsongen..
/Cika

Camilla said...

Hej!
Vad kul att "höra" från dig!
Skulle vara kul att kika runt hos er i trädgården, du ser ut att jobba på!
Måste ju få gratta också, ser ju att ni ska få tillökning, vad kul!

Hälsa Markus så gott och ha en fortsatt härlig helg!
Ps. Du skulle ju ha varit här i helgen. Vi ska till Gustav och Marie (mandelmanns) då de har sin årliga skördefest, brukar vara såå mysigt där då!
Kram!