Wednesday, 30 September 2009

Fotade besökare och invånare i trädgården

Några av de djur som bor trädgården eller besökte den i somras, och som dessutom blev fångade på bild:

En fågel (rödhake??) som gillade mina krukor.


 

 

Mindre kul var fluginvasionen i varmkomposten. Det var otroligt många flugor som satt i klungor på skjulet invid komposten eller dök upp som ett moln när man öppnade locket. Blev tipsad om att öppna locket och låta fåglarna festa loss. Men det var nog redan kört vid det laget och alldeles för många flugor... Tillslut fick grannen, med traktor, komma och köra bort eländet... Nu är komposten omstartad och än så länge ser det bra ut.


Sniglar var det ovanligt mycket av i år. Åt glatt av både sallad och jordgubbar. Tyvärr hade jag inte sinnesnärvaro att hämta kameran den gången jag hittade två sniglar som ätit sig in i en jordgubbe och hade det gott. Kastade snabbt iväg den jordgubben... Maskar har vi också gott om (som den till höger i bild) och det är ju trevligt.


 

 

Finaste bilderna :-) här till sist. Dottern som älskar djur i alla formar lyckades fånga en groda. Ser ut på bilden som att hon håller den ganska hårt, men hon var verkligen försiktig och grodan försattes på fri fot efter fotosessionen.

6 comments:

Anonymous said...

Vilken mardröm med fluginvasion i komposten. Tur att jag inte har drabbats av det, trots att jag är en storkomposterare så skulle nog måttet vara rågat då.

/ Maria W

TrädgårdsPrinsessan said...

Kul att du kikade in på bloggen :-) Ja, det var faktiskt lite läbbigt. Förmodligen hade jag i för lite strömaterial, så det blev blött och mysigt för alla flug-ägg och flug-bebisar.... Men man lever så länge man lär :-)

Höstträdgården said...

Grodor är roliga djur men mindre roligt med fluginvasion,pust.Tur att det gick att göra nåt åt.

Hannele said...

såg ut som en bisvärm

Annika Christensen said...

Usch för flugor.. jag har haft en del inne men jag fick köttätande växter så försvann de.
Grodan var söt.
Ha det gott
Annika

Höstträdgården said...

Nu är det iallafall inga flugor mer i detta vädret,skönt!Har uppdaterat min blogg,(ny bloggadress)
Carina